Zum Inhalt Zum Inhaltsverzeichnis Zur Hautpnavigation
Gemeenschappelijke wegen

Gemeenschappelijke wegen

MACO Group neemt 100 procent aandelen van HAUTAU over

De MACO Group, gevestigd in Salzburg, en vermogensbeheermaatschappij HAUTAU GmbH & Co KG (hierna "VVG" genoemd), gevestigd in Helpsen, kondigen aan dat het belang van 25 procent van VVG in HAUTAU GmbH, eveneens gevestigd in Helpsen, is verkocht en overgedragen aan de MACO Group. Hierdoor bezit de MACO Group nu 100 procent van de aandelen in HAUTAU GmbH; 75 pro-cent van de aandelen werd al in 2018 overgenomen als onderdeel van een opvolgingsregeling.

Samen bieden de twee traditionele bedrijven het grootste productassortiment in de branche: HAUTAU is o.a. specialist voor hoogwaardige schuifelementen en raamautomatisering en vult daarmee het veelzijdige aanbod van producten en diensten van de MACO Group uit Salzburg aan. "De best moge-lijke vervulling van klant- en marktbehoeften staat centraal bij alles wat we doen", benadrukt Guido Felix, CEO MACO Group. Het motto is "alles uit één bron".
 

 

Nauwe samenwerking - een gesprekspartner blijven

Nauwe samenwerking - een gesprekspartner blijven
Met de 100% overname van HAUTAU zet de MACO Group zijn expansie pad voort. Beide Beslagproducenten werkten al samen voor 2018. "In de afgelopen vijf jaar zijn we naar elkaar toegegroeid en dat zullen we ook blijven doen", zegt Felix. Als familiebedrijf met een lange geschiedenis past HAUTAU uitstekend bij de MACO Group: de schouder aan schouder samenwerking tussen Salzburg en Helpsen is een win-win situatie voor iedereen - zoals klanten in een groot aantal landen bevestigen. Voorbeelden van de nauwe samenwerking zijn het Move schuifbeslag of een loopwagen voor hefschuifdeuren. Dit wordt binnenkort op de markt gebracht.

"We profiteren van de jarenlange expertise van HAUTAU-medewerkers op de locatie Helpsen en zijn blij dat we alle medewerkers een langetermijnperspectief kunnen blijven bieden op de locatie", legt Felix uit. De managementverantwoordelijkheden en contactpersonen bij HAUTAU en MACO blijven ongewijzigd. HAUTAU Managing Director Frank Jedamski: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de MACO Group en er te zijn voor onze klanten vanuit alle MACO locaties. Samen zullen we ons veelzijdige productportfolio verder blijven ontwikkelen."

Zur Pressemeldung
close